Doggie™ Premium Small

Download de handleiding hier
Download the manual here

Blafband voor kleine honden

 1. Zet de band aan doormiddel van het ingedrukt houden van de "power" knop aan de bovenkant van het apparaat. Houd deze ongeveer 2-5 seconden ingedrukt. (Mocht uw band niet aangaan, stop deze dan even in de oplader. Het kan zijn dat de batterij leeg is.)

  Test de halsband voordat je hem bij je hond omdoet. Dit doe je door met een pen over de ribbels van de test strip aan de achterkant te krassen. U kunt met de + en - knopjes de gevoeligheid van de band verhogen of verlagen. (de “power” knop fungeert ook als – knop.)

  De band werkt als volgt:
  1e blaf – pieptoon van 1,5 sec
  2e blaf – pieptoon van 2,5 sec
  3e blaf – pieptoon van 4 sec en vibratie van 0,5 sec
  4e blaf – pieptoon van 4 sec en vibratie van 1 sec
  5e blaf – pieptoon van 4 sec en vibratie van 1,5 sec
  6e blaf – pieptoon van 4 sec en vibratie van 2 sec
  7e blaf – pieptoon van 4 sec en vibratie van 2,5 sec
  8e blaf – band gaat in slaapmodus voor 1 min voor veiligheidsredenen

  blafband voor kleine honden

 2. Doe de halsband eerst 24 uur om zonder hem aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat uw hond gaat wennen aan het om hebben van de halsband. Zorg ervoor dat de ontvanger goed op het midden van de hals en strak genoeg zit. Als de band strak genoeg is past er nog 1 vinger tussen de hals en de band.

 3. Zet de band aan, en blijf uw hond verbaal corrigeren wanneer het blaft. Op deze manier leert uw hond te begrijpen waarom het een correctie van de band krijgt. Blijf hier structureel consequent in, het afleren van blaffen heeft hier enorm belang bij.

  blafband voor kleine honden

 4. Wees geduldig en gedisciplineerd. Het afleren van een lang opgebouwde gewoonte kost tijd, vraag dit maar eens aan mensen die roken. Ook voor uw hond is het aanpassen van een gewoonte een traject dat discipline en geduld vergt. Zorg ervoor dat u verbaal blijft corrigeren, de blafband geldt daarbij als ondersteuning en andersom.

 5. Doorgaans zien wij dat de meeste honden het blaffen succesvol afleren met 1 tot 2 maanden, mits dit gecombineerd gaat met verbale correcties van het baasje.

 6. U hond gestopt met blaffen? Vanaf dat moment kunt u de band zo nu en dan gebruiken en zult u merken dat uw hond snel weer zal stoppen met blaffen.

  blafband kleine hond

 

*Heeft uw hond erg veel haar dan kan dit de band beïnvloeden. Is dit het geval knip dan wat haar in de hals waar het apparaat bevestigd is weg.